Imigracijski sustav Ujedinjenog Kraljevstva

Imigracijski sustav Ujedinjenog Kraljevstva

Ujedinjeno Kraljevstvo napustilo je Europsku uniju 31. siječnja 2020. godine. Slobodno kretanje između  Ujedinjenog Kraljevstva i Europske Unije završava 31. prosinca 2020. godine. To znači da ćete od 1. siječnja 2021. godine kao stanovnik EU-a trebati zadovoljiti određene preduvjete da biste studirali ili radili u UK-u.

Možete nastaviti posjećivati UK s ostankom u trajanju do 6 mjeseci bez prijave za vizu i možete sudjelovati u velikom rasponu aktivnosti, uključujući turizam, posjete obitelji i prijateljima, kratke tečajeve i aktivnosti koje su povezane s poslom, kao što su događaji i konferencije.

Ukoliko želite dobiti vizu za UK moći ćete se prijaviti na web-lokaciji GOV.UK i trebat ćete dokazati da ispunjavate relevantne kriterije te osvojiti određeni broj bodova potreban za vizu za koju se prijavljujete. Trebat ćete platiti naknadu za prijavu i, ako dolazite u Ujedinjeno Kraljevstvo na više od 6 mjeseci, imigracijski doplatak za zdravstveno osiguranje (Immigration Health Surcharge), što će vam omogućiti pristup uslugama National Health Service (NHS) Ujedinjenog Kraljevstva.

Pročitajte više: