Zakon o rodiljinim i roditeljskim potporama

Očinski dopust – novost u Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama

12. srpnja 2022. godine podržane su izmjene i dopune Zakona o rodiljinim i roditeljskim potporama. Došlo je do vrlo pozitivnih izmjena i dopuna, a najvažnija se odnosi na plaćeni očinski dopust.

Očinski dopust

Važne promjene i dopune Zakona o rodiljinim i roditeljskim potporama dotaknule su se očeva. Naime, očevi će od 1. kolovoza 2022. godine imati pravo na 10 radnih dana očinskog dopusta ako se radi o slučaju jednog djeteta, a u slučaju blizanaca ili više djece dopust se povećava na 15 dana. Radi se o minimalnom broju dana koji su propisani Direktivom EU o ravnoteži između poslovnog i privatnog života roditelja i pružatelja skrbi.

Ovaj dopust očevi trebaju iskoristiti najkasnije do navršenih šest mjeseci djetetova života. Također, dopust mogu iskoristiti neovisno o radno pravnom statusu majke što znači da dopust mogu koristiti paralelno s majčinim rodiljinim dopustom.

Ovo pravo nije obavezno, ali naglašavamo kako poslodavci moraju poštivati ovo pravo ukoliko ga otac odluči iskoristiti. Dopust se odobrava neovisno kakav je bračni ili obiteljski status oca.

O kojim iznosima se radi?

Predviđena naknada plaće za očinski dopust iznosi 100% osnovice za naknadu plaće koja je utvrđena prema propisima o obaveznom zdravstvenom osiguranju. Cjelokupna naknada se isplaćuje iz državnog proračuna.

Cilj očinskog dopusta

Osnovni cilj ovog dopusta je omogućavanje roditeljima i osobama koje skrbe o drugima da lakše i konkretnije usklade poslovne i privatne obaveze. Svrha je i jačanje standarda vezanog uz roditeljski dopust, ali i uvođenje standarda vezanog uz očinski dopust.

Hrvatska je očinski dopust uvela na samom kraju roka i u minimalnom trajanju koji je propisan Direktivom EU o ravnoteži između poslovnog i privatnog života roditelja i pružatelja skrbi.

Sve detalje o očinskom dopustu i ostalom potražite u Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o rodiljinim i roditeljskim potporama.

Pročitajte više: