Otpis zaduženja predujmova

Porezne obveze poduzetnika koji se nalaze na području pogođenim razornim potresom

Porezna uprava objavila je informacije o poreznim obvezama poduzetnika koji se nalaze na području pogođenim razornim potresom.

Otpis zaduženja predujmova:

  • Porezna uprava će bez zahtjeva poreznih obveznika s područja Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije u kojima je proglašena katastrofa uzrokovana potresom „po službenoj dužnosti“ utvrditi predujam poreza na dohodak i predujam poreza na dobit u iznosu od 0,00 kuna.
  • Porezni obveznici koji su pogođeni potresom, a eventualno neće biti prepoznati kao takvi, mogu se bilo kojim načinom javiti Poreznoj upravi radi ostvarivanja navedene mjere.
  • Porezna uprava će bez zahtjeva poreznih obveznika izvršiti otpis zaduženja predujmova poreza na dohodak od obrta i slobodnih zanimanja i poreza na dobit za prosinac 2020. i siječanj 2021. godine onim poreznim obveznicima kojima će biti odobren zahtjev za nadoknadu iznosa plaćenih fiksnih troškova poslovanja. Budući da porezni obveznici mogu do 15. veljače 2021. predavati zahtjeve za nadoknadu iznosa plaćenih fiksnih troškova poslovanja, otpis zaduženja Porezna uprava će izvršiti nakon obrade zahtjeva.

Pročitajte više: