Produžen rok trajanja posebnih okolnosti usled COVID-19

Produžen rok trajanja posebnih okolnosti usled COVID-19

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o produžetku roka trajanja posebnih okolnosti radi epidemije uzrokovane koronavirusom kojom je:
  • Produžen rok trajanja moratorija ovrha na novčanim sredstvima po računima koje provodi Financijska agencija (FINA) do zaključno s 18. listopada 2020. godine. Za vrijeme trajanja posebnih okolnosti FINA zastaje s provedbom ovrhe na novčanim sredstvima po računu koji ona provodi, a poslodavci su do 18. listopada 2020. obvezni dio plaće koji nije izuzet od ovrhe uplaćivati na radnikov redovan račun, a ostatak na zaštićeni dio računa; te
  • Produžen rok trajanja moratorija ovrha na plaći koje provodi poslodavac do zaključno s 18. listopada 2020. godine. Za vrijeme trajanja posebnih okolnosti poslodavci nastavljaju zastoj provedbe ovrhe na plaći tj. ne plijene daljnje tražbine radnika te ne isplaćuju ovrhovoditelju novčanu svotu za koju je određena ovrha. Nadalje, poslodavci i dalje nastavljaju isplaćivati radniku cijelu plaću i to na radnikov račun koji je za vrijeme trajanja posebnih okolnosti deblokiran.

Pročitajte više: